REZERVIŠI TERMIN

Maskara je prošlost. Probajte ekstenzije trepavica

Dosadilo vam je svako jutro stavljati maskaru za volumen i produživanje trepavica, serume za rast i korištenje uvijača za trepavice. Jednim tretmanom moguće je riješiti sve probleme sa trepavicama – ekstenzije.

Ekstenzije trepavica su polutrajne trepavice koje se ručno pojedinačno lijepe na prirodne trepavice kako bi one izgledale duže, punije i tamnije. Upravo zbog pojedinačne nadogradnje, trepavice su prilagodljiva i izgledaju stvarno. Ekstenzije se najčešće rade od sintetičkih vlakana, mink, umjetnog nerca ili svilenih vlakana.

Ukoliko redovno njegujete nadograđene trepavice, ekstenzije mogu trajati 6-8 sedmica, sve dok prirodne trepavice za koje su zalijepljene ne ispadnu po svom prirodnom ciklusu. Najprirodnije izgledaju trepavice od nerca i svile. 

Proces nadogradnje ekstenzija obično traje 1-2 sata, ovisno o broju ekstenzija koje se koriste.

BRIGA O TREPAVICAMA

Preporuka je da se ekstenzije ne kvase prvih 48 sati nakon tretmana, te da se izbjegavaju bilo kakva sredstva za čišćenje sa uljem. Nije bitno da li se radi o sredstvu za uklanjanje šminke, sredstvu za čišćenje lica, ulju za lice ili bilo kojem drugom sredstvu na uljnoj bazi, ulje uzrokuje otapanje ljepila. 

Prilikom tuširanja, nemojte predugo stajati ispod glave tuša, jer težina vode može dovesti do preranog lomljenja ekstenzija. 

S vremena na vrijeme treba počešljati trepavice kako bi se lakše održavale i kako se ne bi zapetljale.  

Izbjegavajte trljanje očiju i bilo kakvo dodirivanje ekstenzija, jer što se više dodiruju, povlače i trljaju, ekstenzije i ljepilo slabi i veća je vjerovatnoća da će ispasti zajedno sa prirodnom trepavicom na koju je ekstenzija nalijepljena.

Bitna je napomena da izbacite mehanički uvijač za trepavice iz upotrebe. 

Zakažite termin za svoje nove trepavice u AMMAN Spa&Beauty centru u Sarajevu.